Pregledi opšte prakse

U ordinaciji Mela Sana mozete obaviti preglede opšte medicine.Dokazano je da se najveći procenat svih zdravstvenih problema riješava na nivou opšte prakse. Doktor koji je posvećen Vama i Vašem zdravlju, uz tumačenje analiza i savjete, propisuje i odgovarajuću terapiju.

tab-image

U našem prijatnom ambijentu bez redova i bez čekanja, na jednom mjestu i u istom danu riješite Vaš zdravstveni problem. DOBRO DOŠLI!!!

Pregled podrazumijeva:

Klinički pregled – auskultatorni pregled srca i pluća

Snimanje i očitavanje EKGa

Mjerenje pulsa i krvnog pritiska

Palpaciju žljezda i stomaka


Pregled grla

Dijagnoza i ordiniranje terapije

Pedijatrija

Briga za zdravlje i lijčenje djece, je istovremeno preventivna medicina odrasle populacije.Briga o najmlađima ima za cilj sprečavanje bolesti putem redovnih pregleda djece svih uzrasta. Pregled pedijatra podrazumijeva mjerenje tjelesne težine,tjelesne visine, obima glave, grudnog koša, pregled svih čula, srca, pluća, kostiju, mišića.

tab-image

Na taj način omogućava praćenjenje rasta i razvoja, znakova polnog sazrevanja, stanja kičme, povećane tjelesne težine, loših navika ishrane i svakodnevnog stila života kao i blagovremeno otkrivanje bolesti i poremećaja U lijčenju” malih “pacijenata prate se najnoviji terapijski trendovi. Multidisciplinarni pristup u dijagnostici i liječenju, podrazumijeva blisku saradnju sa kolegama drugih specijalnosti i subspecijalnosti.

Mentalno zdravlje djece

Svaki roditelj sa lakoćom prepoznaje fizičke potrebe svog deteta : da je potrebno obezbijediti kvalitetnu ishranu, toplu odjeću kada je hladno, odlazak na spavanje u razumno doba... Međutim dječije emocionalne i mentalne potrebe ne moraju biti očigledne. Dobro mentalno zdravlje omogućava djetetu da racionalno misli, razvija socijalne odnose i uči nove vještine.

tab-image

Takođe dobri prijatelji i riječi ohrabrenja od odraslih su zajedno važni za podršku djetetu u jačanju povjerenja u sebe, samopoštovanja i za zdrave emocionalne poglede na život. Za dijete su veoma važni i jedno i drugo - fizičko i mentalno zdravlje!

Hirurgija

HIRURGIJA (grč. cheirourgia – ruka I rad), -rad rukama, operativno liječenje, grana medicine koja zbrinjava bolesti koje se liječe operativnim putem, odn. manipulacijom. Osim opštog hirurškog pregleda pacijenta posebnu pažnju poklanjamo I promjenama na koži.Mladeži, ateromi, fibromi, lipomi ili ožiljci, svakodnevne su pojave koje nam ponekad zadaju dosta problema. Na svu sreću, spomenute promjene na koži mogu se jednostavno i bezbolno ukloniti jer spadaju u kategoriju takozvanih malih hirurških zahvata.

Riječ je o procedurama koje se izvode u lokalnoj anesteziji i za njihovo izvođenje nije potrebno boraviti u bolnici. Mali hirurški zahvati se sprovode po strogoj proceduri, gde se posebna briga vodi o strerilnosti instrumenata i samog postupka, a svo uklonjeno tkivo se po potrebi šalje na patohistološku analizu.

tab-image

Mladeži, ateromi, fibromi, lipomi ili ožiljci, svakodnevne su pojave koje nam ponekad zadaju dosta problema. Na svu sreću, spomenute promjene na koži mogu se jednostavno i bezbolno ukloniti jer spadaju u kategoriju takozvanih malih hirurških zahvata. Rijč je o procedurama koje se izvode u lokalnoj anesteziji i za njihovo izvođenje nije potrebno boraviti u bolnici. Mali hirurški zahvati se sprovode po strogoj proceduri, gde se posebna briga vodi o strerilnosti instrumenata i samog postupka, a svo uklonjeno tkivo se po potrebi šalje na patohistološku analizu. Hirurški tim Mela Sane predvodi dr Dimitrije Burzan,specijalista opšte hirurgije DOBRO DOŠLI!!!

Urologija

Urologija je grana medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostkom i liječenjem oboljenja organa urinarnog sistema (bubrega, mokraćovoda, mokraćne bešike i mokraćne cijevi), kao i genitalnih organa muškarca (penisa, testisa, epididimisa, prostate).

tab-image

Najčešći razlozi zbog kojih se pacijenti obraćaju urologu su:

*uporne infekcije urinarnog trakta,

*inkontinencija (nevoljno puštanje mokraće),

*bol ili pojava krvi tokom mokrenja,

*zapaljenje mokraćne bešike,

*upala prostate,

*uvećana prostata,

*kamen u bubregu,

*seksualna disfunkcija,

*karcinom urinarnog trakta (bubrega, bešike, prostate, testisa).


Problemi urotrakta javljaju se kod svih pacijenata bez obzira na starosnu dob. Preporučuje se i obavljanje preventivnog pregleda svim muškarcima starijim od 50 godina, i to makar jednom godišnje. Razlog za ovakav vid preventivnog opreza je povećana mogućnost pojave karcinoma prostate kod muškaraca starijih od 50 godina.

Ultrazvuk

Dijagnostički ultrazvuk, ili sonografija, je slikovna metoda koja koristi visokofrekventne zvučne talase u stvaranju slike pojedinih struktura tela. Slike mogu obezbediti vrednu informaciju za dijagnozu, a kasnije i terapiju različitih bolesti i stanja.

Danas se retko pristupa lečenju neke bolesti ako prije toga nije postavljena i potvrđena dijagnoza ultrazvukom. Čak i u sredinama koje raspolažu drugim superiornijim i sofisticiranijim metodama, ultrazvučni pregledi se koriste kao osnovni pregledi koji su u najboljem interesu pacijenta. Pregled se dobro podnosi, metoda je neinvazivna, brza i bezbolna, a u isto vrijeme prilično pouzdana.

tab-image

Ultrazvuk danas predstavlja jednu od najvažnijih dijagnostičkih metoda i gotovo da nema grane medicine u kojoj nema svoju opravdanu primenu.


U ORDINACIJI MELA SANA MOŽETE OBAVITI SLEDEĆE ULTRAZVUČNE PREGLEDE:

* ABDOMENA I MALE KARLICE

*ULTRAZVUK UROTRAKTA

*ULTRAZVUK DOJKI I PAZUŠNIH JAMA

*ULTRAZVUK VRATA I ŠTITNE ŽLIJEZDE

*ULTRAZVUK MEKIH TKIVA

*ULTRAZVUK PERIFERNIH REGIJA

*KOLOR DOPLER KRVNIH SUDOVA

Psihijatrija

Psihijatrijski pregled se odvija kroz razgovor sa psihijatrom. Doktor postavlja pitanja kojima nastoji da što bolje upozna pacijentove poteškoće, okolnosti koje su do njih dovele, važne činjenice iz prošlosti povezane sa aktuelnim poteškoćama, kao i sve druge činjenice koje su bitne za dijagnosticiranje stanja i primenu odgovarajuće terapije.

Pregled psihijatra je potreban kod postojanja psihičkih smetnji koje remete naš svakodnevni život. Najčešće se radi o stanju konstantne napetosti, zabrinutosti, napada panike i gušenja, straha, misli i postupaka za koje verujemo da ih nismo u stanju kontrolisati, teškoća sa spavanjem, učestalog budjenja noću, naglašenog osećaja umora, bezvoljnosti, nesposobnosti osećanja sreće i zadovoljstva, nezainteresovanosti za dešavanja u okruženju, poremećaja koncentracije, poteškoća sa pamćenjem i prisjećanjem, smanjenjem ukupnih intelektualnih sposobnosti, kao i moguće pojačane potrebe za uzimanjem lekova, cigareta, alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

tab-image

Prvi pregled traje oko sat vremena, dok su kontrolni pregledi kraći.

Tranport pacijenata (sanitetski transport)

Obezbeđujemo medicinski stručan i bezbjedan transport pacijenata kako na području Podgorice i Crne Gore, tako i u inostranstvu .

Visoko kvalifikovani ljekari i medicinsko osoblje specijalizirani iz raznih oblasti medicine u svakom trenutku su na raspolaganju u zavisnosti od potreba za svakog pojedinačnog pacijenta. Najsavremenija medicinska oprema za monitoring pacijenta je na raspolaganju Naš sanitetski prevoz posvjećen je obezbeđivanju najvišeg kvaliteta, pa je zato briga o udobnosti podjednako važna kao i adekvatna medicinska njega koju obezbeđujemo. Kreiranje udobnog okruženja i ljubaznost medicinskog osoblja pomaže pacijentu da se oslobodi od stresa koji prirodno proživljava u ovakvim situacijama.

tab-image

Upravo vodeći računa o svim aspektima usluge koji su neophodni za bezbjedan, udoban i profesionalan sanitetski prevoz, Ordinacija Mela Sana pruža viši nivo zaštite u sistemu zasnovanom na visoko kvalifikovanom medicinskom timu, najsavremenijim tehnologijama, brizi o fizičkim i emocionalnim potrebama pacijenata i njihove porodice. Naša želja je da naši klijenti budu zadovoljni i sigurni da su izabrali najpouzdaniji, stručan i brižan medicinski prevoz.


Telefoni u radno vrijeme od 08.00 do 20.00h:
067 344 888
069 134 888

Telefon nakon radnog vremena 20.00-08.00h:
069 220 743
069 261 299

MYERS' Cocktail

Majersov koktel je intravenozna infuzija (vitamina i minerala) koja poboljšava imunološki sistem, smanjuje umor, pomaže kod sezonskih alergija, vrši detoksikaciju organizma,smanjuje simptom fibromijalgije i astme

tab-image

MYERS INTRAVENSKI KOKTEL POMAŽE KOD:

gripa i prehlada(ubrzava oporavak COVID-19 pacijentata kao komplementarna terapija)

alergija

menopauze

hroničnog umora i stresa

migrene, glavobolje

nesanica

mišićnog spazma

hronični digestivni problemi i neuhranjenost

mamurluka

trovanja

Kućne posjete

Tim doktora i medicinskih sestara PZU "Mela Sana" je u mogućnosti da obezbijedi širok spektar medicinskih usluga u vašem domu, u periodu od 00-24h za odrasle. U sklopu kućnih posjeta se pružaju usluge pregleda doktora opšte medicine, EKG dijagnostika, sve vrste previjanja, skidanja konaca, zamjena katetera, davanje terapije (infuzije, intravenske i intramuskularne injekcije). U okviru kućnih posjeta se na licu mjesta rješavaju brojna akutna patološka stanja – hipertenzivne krize, astmatični napadi, terapija bola,febrilna stanja itd… 067 344 888 069 134 888

tab-image

Zakažite na brojeve telefona:

067 344 888
069 134 888

Šta kažu naši pacijenti

Njihove izjave: